Flaó Eivissenc a la nostra manera

25.8.14


Fa molt de temps que vam publicar la recepta del Flaó eivissenc, recepta que ens va proporcionar una companya de feina, que provenia d'Eivissa, aquest cop ens va venir de gust investigar una mica més i vam estar donant una ullada de la recepta de l'estimada Mª José de Dit i Fet que ens va fer unes indicacions que com a bona ambaixadora de les meravelloses Pitiüses no podíem passar per alt com ara deixar reposar el flaó un parell de dies un cop fet per a que agafi un millor sabor i el formatge s'assenti i espolvorejar-lo amb sucre abans de consumir...

Entre les dues receptes vam trobar algunes diferències que el resultat d'elles afecta el resultat final lleugerament. Peròòòòòò... vam interpretar malament una de les passes: ou batut prèviament o batut amb els altres ingredients! i vàtua l'olla! com una tonteria com aquesta va donar-li un final ben diferent... Que veiem que un cop al forn allò comença a crèixer i crèixer com magdalenes i càspita! no anem bé! Cal que diem que el resultat va agradar molt i una cosa que van destacar que havia agradat més és que els flaonets havien quedat la mar d'esponjosos, misteris de la life i dels paladars! Així que aquell bunyol que havíem fet havia agradat per ser justament abunyolat! hahahahahaha!




(Per a 24 unitats)

INGREDIENTS

Tartaletes
  • 24 tartaletes comprades fetes (d’uns 4-5 cm de diàmetre)
  • Barreja al 50% d’anís sec i mistela per pintar les tartaletes
Farcit
  • 250 gr de mató (M. José)
  • 2 ous batuts
  • 100 gr de sucre (nostre)
  • 2 cs de menta fresca picada (la M. José li posa herbassana que és herbabona)
  • Sucre addicional per espolvorejar
PREPARACIÓ

Tartaletes
  1. Preescalfar el forn a 180º
  2. Ruixar les tartaletes amb la barreja de l’anís sec i la mistela, per dins i fora de les tartaletes
  3. Enfornar les tartaletes una estona per que la massa es faci un pèl cruixent.
  4. Quan es retiren del forn tornar a ruixat amb la barreja d’anís sec i mistela però només per dins.
Farcit
  1. Batre els ous com si anéssim a fer truita (aquí és on rau la diferencia amb el flaó tradicional que no es baten a priori tot sols i el seu farcit queda més molsut i pla).
  2. Barrejar-hi els ous i el mató i acabar-ho de batre fins aconseguir un preparació fina.
  3. Picar la menta fresca (millor fer-ho a l’últim moment per a què no s’ennegreixi) i afegir-ho a l’anterior preparació, i barrejar-ho ajudant-nos d’una espàtula sense batre per a què no agafi d’un color verdós tota la preparació.
  4. Farcir les tartaletes, nosaltres ens ajudem amb una cullera sopera normal i anar-les disposant en una safata per al forn.
  5. El forn prèviament escalfat a 180º, calor a dalt i a baix, i a la guia d’abaix de tot, posem la safata amb les tartaletes i deixem passar una bona estona, dependrà dels forns però nosaltres ho vam tenir a la vora uns 40 minuts, fins que estigui ben daurat.
  6. Veureu que puja com si fossin magdalenes però quan ho tragueu del forn tornarà a baixar, això significa que el farcit us quedarà summament esponjós (que no és el característic del flaó eivissenc, i que en aquest cas ha agradat moltíssim aquesta flonjor).
  7. Retirar del forn i deixar refredar en una reixeta.
  8. Un cop fred és aconsellable que el mató “reposi”, això vol dir que passades 24-48 hores estarà molt més bo. I guardar-ho tapat en un lloc sec (a Barcelona ho vam posar a dins de microones...)
  9. Espolvorejar amb el sucre en el moment abans de servir, així aquest no es queda remullat.



1 comentari

  1. No conocía esta receta, pero leyendo sus ingredientes estoy segura de que me gustaría. De hecho la anoto haber si me atrevo con ella.
    Bss

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design